Vegan worstenbroodjes (happy pigs in a blanket!) met mosterd-dip

Hoe leuk en schattig zijn deze mini-worstenbroodjes? Ik ben bijna 100% zeker dat je iedereen blij zal maken met dit hapje. Wie niet beter wist, zou nooit raden dat dit worstenbroodje helemaal plantaardig is. Want ja: bladerdeeg is meestal sowieso vegan én vandaag de dag kan je heel gemakkelijk lekkere plantaardige varianten van worst vinden in de winkel! Heel wat varianten bevatten wel nog kippenei(wit), dus als je 100% veganistisch bent, moet je daar wel even goed uitkijken. Op de hoe vervang ik …? pagina vind je wat meer uitleg over merken van vegan worstjes en waar je ze kan vinden. 

Je kan deze worstenbroodjes natuur serveren, of je geeft er een lekkere dip bij. Ik vind de combo met een pittig-zoet mosterdsausje het beste, maar de broodjes zijn ook lekker met ‘gewoon’ tomatenketchup bijvoorbeeld. Experimenteer met wat jij leker vindt en met wat je in huis hebt! 

Vegan worstenbroodjes (happy pigs in a blanket!) met mosterd-dip

Supergezellig zo een worstje opgerold in een (blader)deegje! Jip jip, zelfs worstenbroodjes kan je helemaal veganizen vandaag de dag!
12 porties
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • bakplaat

INGREDIENTEN

Worstenbroodjes

Mosterd-dip

  • 1 1/2 el mosterd
  • 1 1/2 el tomatenketchup
  • 1 1/2 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 el veganaise (plantaardige mayonaise) of ongezoete plantaardige yoghurt

INSTRUCTIES

  • Halveer eventueel de worstjes in stukjes van 5 cm. Rol het vel bladerdeeg open, snijd het (zoals een pizza) in +/- 12 driehoeken, waarvan de onderste zijde ongeveer 4 cm is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg onderaan op elk driehoekje bladerdeeg een stukje worst. Rol het bladerdeeg op, te beginnen van de onderste zijde. Schik de worstenbroodjes hierna op de bakplaat. (Je kan dit gerust 1 dag op voorhand doen en de broodjes in tussentijd bewaren in de koelkast)
    Bestrijk elk worstenbroodje met behulp van een penseel met aquafaba en werk af met wat maanzaadjes en grof zout. Bak de broodjes in een voorverwamde oven op 210 °C gedurende 15-20 min tot de broodjes mooi goudbruin zijn.
  • Maak intussen de mosterd-dip. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar met een garde. Kruid naar smaak af met peper & zout.
  • Serveer de worstenbroodjes warm samen met de mosterd-dip.
  • Eventuele restjes bewaar je in de koelkast. Vlak voor gebruik verwarm je de broodjes nogmaals opnieuw in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 5 min.

Worst

Niets dat meer ‘vlezig’ klinkt dan WORST :-D! En toch bestaan ook hiervoor erg lekkere plantaardige alternatieven.  Er zijn verschillende goede recepten op zelf plantaardige…

Ahornsiroop

Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…

Aquafaba

Aquafaba betekent letterlijk ‘water’ (= aqua) en ‘bonen’ (= faba). Het gaat om het vocht dat vrijkomt bij het koken van peulvruchten, zoals kikkererwten en…

Fan van dit hapje? Probeer dan ook deze eens!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top