hoe vervang ik ... ?

“Wat eet je dan wel?” Dit moet zowat de meest gestelde vraag zijn aan veganisten. Wel euh, het antwoord is: heel veel & heel lekker!

Maar je moet wel een paar dingen weten en een aantal smaken en technieken onder de knie krijgen. Ik ben altijd al veel bezig geweest met koken, maar ook voor mij was het in het begin een uitdaging om een goed plantaardig alternatief te vinden voor sommige dierlijke producten. Maar gelukkig, na wat opzoekwerk en nog meer experimenten heb ik voor de meest voorkomende dierlijke producten een goed alternatief gevonden. 

Op deze pagina vind je een handig A-Z overzicht van veel gebruikte dierlijke producten én hun plantaardige alternatief. Sommige producten kan je kant-en-klaar kopen, andere heb je wellicht al standaard in huis, en nog andere maak je gewoon helemaal zelf!

Heb je een ‘Hoe vervang ik’-vraag  die niet in het lijstje staat? Stuur me een berichtje en we zoeken samen een goed alternatief! 

clau koolrabi (1 of 1)
Scroll to Top