Worst

Niets dat meer ‘vlezig’ klinkt dan WORST :-D! En toch bestaan ook hiervoor erg lekkere plantaardige alternatieven. 

Er zijn verschillende goede recepten op zelf plantaardige worstjes te maken. Zelf heb ik me daar voorlopig nog niet aan gewaagd. Vooral omdat er zulke lekkere kant-en-klare plantaardige worstjes te verkrijgen zijn. 

Wel even uitkijken: in veel alternatieven voor worst wordt nog ei gebruikt, dus die zijn niet 100% vegan, bv. Garden Gourmet heeft verschillende soorten veggie worstjes in zijn assortiment, maar die bevatten allemaal kippenei. Idem voor de quorn worstjes en de meeste worstjes van De Vegetarische Slager. De vegeterrier (plantaardige hotdog) van De Vegetarische Slager is dan wel weer helemaal plantaardig (o.a. bij AH en Delhaize). 

Als je voor 100% vegan wil gaan, kan je kiezen voor de (kleine) worstjes op basis van seiten van Wheaty, o.a. te vinden bij BioPlanet en je lokale biowinkel (voor wie van Deinze is: de Wassende Maan heeft er!).  Een grotere worst (type boerenworst) is de Beyond Meat Sausage, o.a. te vinden bij Delhazie en Albert Heijn.  

Ook lekker zijn de 100% vegan hotdogs van het huismerk van Albert Heijn. 

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top