Fluffy vegan pancakes met walnoot en banaan

Niets beter op zondagochtend dan een stapeltje heerlijk vers gebakken pannenkoeken! Voor mij liefst dik & fluffy graag! Deze pannenkoekjes met walnoot & banaan zijn heel erg simpel om te maken, super van smaak én 100% plantaardig! Het traditionele ei wordt hier vervangen door (rijpe) banaan. Dit heeft min of meer dezelfde bindende werking. En voor de melk neem je gewoon plantaardige melk naar keuze. Ik gebruikte hier havermelk, een van mijn favorieten. Maar sojamelk, kokosmelk of een andere notenmelk werken zeker ook prima! Varieer naar gelang van wat je in huis hebt. Je kan het beslag ook nog wat ‘pimpen’ door er bijvoorbeeld stukjes chocolade aan toe te voegen of fijn gesneden stukjes appel, rozijntjes, … Wat je maar lekker vindt!

Fluffy vegan pancakes met walnoot en banaan

Niks beter om een weekendochtend te starten dan met een stapeltje heerlijk vers gebakken pancakes. I like them light & fluffy. And you?
16 pancakes
Voorbereiding: 25 mins
Klaarmaken: 25 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor
  • pannenkoekpan

INGREDIENTEN

  • 200 g havermoutvlokken
  • 190 g speltbloem of andere bloem
  • 60 g amandelmeel (kan je kant-en-klaar kopen of zelf maken door amandelen heel fijn te malen in de blender)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/3 tl baksoda
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 g rijpe banaan
  • 25 g plantaardige bakboter of kokosolie (+ extra om te bakken)
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • 550 ml havermelk of andere plantaardige melk (zie onderaan)
  • 1 scheutje spuitwater
  • 90 g walnoten
  • 1 handje zwarte chocolade optioneel

INSTRUCTIES

  • Mix de havermoutvlokken in de keukenmachine fijn. Meng in een ruime kom de gemalen havermout samen met de speltbloem, het amandelmeel, bakpoeder -en soda, zout en kaneelpoeder.
  • Neem een andere kom en plet hierin de bananen met een vork (er mogen nog wat stukjes in zitten). Laat de boter smelten. Voeg boter, vanille-extract, ahornsiroop en melk toe aan de bananen. Meng goed om.
  • Doe de natte ingrdiënten bij de droge ingrediënten en meng alles door elkaar. Voeg een scheutje spuitwater toe om het deeg wat luchtiger te maken. Hak de walnoten en eventueel de zwarte chocolade in stukjes en voeg toe aan het deeg.
  • Verwarm een beetje boter in een koekenpan op een matig-hoog vuur. Doe 2-3 el beslag in de pan en spreid uit tot een mooie ronde pancake (als je een grote pan gebruikt, kan je 2 tot 3 pancakes tegelijk bakken). Bak de pancake gedurende 2-3 min aan elke kant goudbruin.
  • Serveer de pancakes warm met ahornsiroop, schijfjes banaan, (vegan) boter, kaneel, granola, rood fruit ... Gebakken pannenkoeken kan je tot 5 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht doosje en tot 1 maand in het vriesvak. Voor gebruik gewoon even opwarmen in de broodrooster. Handig en snel!

Melk

Zowel in de natuurwinkels als in de gewone supermarkten vind je tegenwoordig een ruim aanbod aan soorten plantaardige melk: sojamelk, havermelk, rijstmelk, amandelmelk, hazelnotenmelk, quinoamelk,…

Ahornsiroop

Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top