Go Back
+ servings

Vegan kroketten van schorseneren

Omdat schorseneren zalig vergeten groente is ... En omdat kroketten LIFE zijn! Probeer deze eens, lekker verrassend!
4 personen
Voorbereiding: 25 mins
Klaarmaken: 5 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Kroketten

Yoghurtsaus

INSTRUCTIES

Kroketten

  • Doe water en melk in een kookpot en breng aan de kook. Schil intussen de schorseneren met en dunschiller. Snij ze in stukjes van 3-4 centimer. Kook ze beetgaar in het water-melk mengsel in 6-8 min (afhankelijk van de dikte van de schorseneren). Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
  • Maak drie kommen klaar: een 1e kom waarin je de aquafaba (of melk) en maïzena mengt; een 2e kom met de bloem en het zout; en een 3e kom met de panko, maïsmeel, eventueel fijn geraspte parmezaan en tijm.
  • Werk nu in stappen. Haal elk stukje schorseneer eerst door de aquafaba, vervolgens door de bloem en dan door het pankomengsel. Druk de panko langs weerszijden goed aan. Herhaal dit tot alle stukjes schorseneer zijn opgebruikt.
  • Verhit dan een flinke scheut kokosolie in een braad-of wokpan op een hoog vuur. Frituur hierin de kroketjes tot ze aan alle zijden goudbruin zijn. Voeg indien nodig meer kokosolie toe. Serveer de kroketjes warm, samen met de yoghurtsaus en wat grof zout.

Yoghurtsaus

  • Hak ui, kappertjes en augurk zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor het sausje door elkaar in een kom en kruid naar smaak met peper en zout. Serveer lekker fris bij de kroketjes.