Parmezaanse kaas

Het plantaardige merk Violife heeft een lekker plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas: de ‘Just Like Parmesan Wedge’. Je vindt het o.a. in Albert Heijn en Delhaize. Als alternatief kan je in de meeste gerechten ook edelgistvlokken gebruiken. Of je kan zelf plantaardige parmezaanse kaas maken. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • 2 koppen cashewnoten
  • 1 kop amandelen
  • 2 koppen edelgistvlokken
  • 2 el witte misopasta

Blend alle ingrediënten door elkaar tot alles heel fijn is en een beetje plakkerig. Restjes parmezaan kan je gerust nog 2 weken bewaren in een luchtdicht doosje in de koelkast.

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top