Vegan kroketten van schorseneren

Ik eet supergraag schorseneren! Hun smaak en textuur vind ik wat vergelijkbaar met die van asperges. Schorseneren zijn veel goedkoper, maar daarom niet minder lekker. Als je verse schorseneren gebruikt, moet je wel even wat tijd maken om ze goed te spoelen en schoon te maken. Maar het is het zeker waard. De smaak is top en schorseneren zitten ook nog eens boordevol ijzer – handig als je veggie/vegan bent – en ze bevatten veel vitamine C, mooi meegenomen in de wintermaanden.  

Meestal worden schorseneren klassiek gegeten in een witte saus. Als je echt eens verrassend uit de hoek wil komen met deze vergeten groente, ga je voor kroketten van schorseneer, met een zalig pittig yoghurtsausje erbij! 

Vegan kroketten van schorseneren

Omdat schorseneren zalig vergeten groente is ... En omdat kroketten LIFE zijn! Probeer deze eens, lekker verrassend!
4 personen
Voorbereiding: 25 mins
Klaarmaken: 5 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Kroketten

Yoghurtsaus

INSTRUCTIES

Kroketten

  • Doe water en melk in een kookpot en breng aan de kook. Schil intussen de schorseneren met en dunschiller. Snij ze in stukjes van 3-4 centimer. Kook ze beetgaar in het water-melk mengsel in 6-8 min (afhankelijk van de dikte van de schorseneren). Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
  • Maak drie kommen klaar: een 1e kom waarin je de aquafaba (of melk) en maïzena mengt; een 2e kom met de bloem en het zout; en een 3e kom met de panko, maïsmeel, eventueel fijn geraspte parmezaan en tijm.
  • Werk nu in stappen. Haal elk stukje schorseneer eerst door de aquafaba, vervolgens door de bloem en dan door het pankomengsel. Druk de panko langs weerszijden goed aan. Herhaal dit tot alle stukjes schorseneer zijn opgebruikt.
  • Verhit dan een flinke scheut kokosolie in een braad-of wokpan op een hoog vuur. Frituur hierin de kroketjes tot ze aan alle zijden goudbruin zijn. Voeg indien nodig meer kokosolie toe. Serveer de kroketjes warm, samen met de yoghurtsaus en wat grof zout.

Yoghurtsaus

  • Hak ui, kappertjes en augurk zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor het sausje door elkaar in een kom en kruid naar smaak met peper en zout. Serveer lekker fris bij de kroketjes.

Melk

Zowel in de natuurwinkels als in de gewone supermarkten vind je tegenwoordig…

Kokosolie – Kokosvet

Kokosolie is een plantaardige vetstof. Kokosolie wordt weleens een ‘superfood’ genoemd of…

Parmezaanse kaas

Het plantaardige merk Violife heeft een lekker plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas:…

Yoghurt en kwark

Er bestaan heel veel plantaardige varianten voor yoghurt en kwark: op basis…

Panko

Panko is niet per se eigen aan de plantaardige keuken, maar omdat…

Aquafaba

Aquafaba betekent letterlijk ‘water’ (= aqua) en ‘bonen’ (= faba). Het gaat…

Ook zo zot van alles dat gefrituurd is? Dan vind je deze zeker ook lekker!

Vegan aubergine fritters

YESS, de eerste seizoensaubergines zijn er! Ik ben een hele grote aubergine fan! Wat een heerlijk veelzijdige groente: lekker smeüig in stoofpotjes, krokant gegrild, gerookt,…

2 thoughts on “Vegan kroketten van schorseneren”

  1. Dit heeft niks met kroketten te maken.
    Een kroket wordt uit ragout of salpicon (dikke ragout) gevormd en dat is hier niet het geval.
    Kortom veganclickbait !

    1. Claudia Van Severen

      Dag Nuijsje, jammer dat het recept niet aan je verwachtingen voldoet. In mijn beleving zijn dit wel degelijk kroketten, nl een vulling in een jasje van paneermeel. We spreken toch ook van een aardappelkroket, ook al bevat die enkel (aardappel)puree en geen ragout 😊? En what’s in a name ook, dit recept is superlekker, gezond en helemaal vegan en dat lijkt me al heel mooi 😃.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top