Yoghurt en kwark

Er bestaan heel veel plantaardige varianten voor yoghurt en kwark: op basis van soja, haver, amandelen, kokos, … Het is aan jou om te experimenteren en ontdekken wat je lekker vindt. Zorg wel dat je, naar gelang van het gerecht, goed oplet dat je een ongezoete variant gebruikt! Zoete sojayoghurt in een hartig gerecht zal bijvoorbeeld heel vies smaken!

In de meeste gerechten gebruik ik het liefste een iets dikkere yoghurt of kwark. Qua smaak gaat mijn voorkeur uit naar varianten op basis van soja of haver. Zelf vind ik die het meest neutral van smaak, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Ik ben helemaal fan van de ongezoete natuursojayoghurt ‘Griekse stijl’ van Soyade. Deze is lekker vol van smaak, biologisch en bevat geen suikers. Je vindt hem in de BioPlanet en sommige natuurwinkels. Ook in de Albert Heijn vind je sinds kort een goede soja ‘kwarq’. Beiden zijn geschikt om te gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. 

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top