Ik ben zot van BROOD! Maar in het begin dat ik meer plantaardig begon te eten, vond ik het best wel moeilijk om lekker – gezond – broodbeleg te verzinnen.
Er zijn echt veel lekkere kant-en-klare kaas en charcuterie alternatieven op de markt, maar als ik tijd heb, maak ik mijn broodbeleg toch het liefste zelf. Sowieso lekkerder en dan weet je meteen ook precies wat er in zit :-).
Deze 100% plantaardige préparé is echt TO DIE FOR. Super-smaakvol en klaar in 10 minuutjes. Heerlijk toch? Het hoofdingrediënt zou je niet raden, maar het is niets anders dan: RIJSTWAFELS! In combinatie met de juiste kruiden, worden rijstwafels de beste vegan préparé!
De inspiratie voor deze vegan préparé haalde ik bij wat eet je dan wel? Een supertoffe Nederlandse blog vol tips & tricks voor iedereen die (meer) plantaardig wil eten! Ik pimpte het originele recept wel naar eigen smaak: zo hou ik van augurk & kappertjes in mijn (vegan) préparé. Maar als jij daar niet zo’n fan van bent, kan je die gewoon weglaten!
Vegan préparé americain
INGREDIENTEN
- 6 rijstwafels
- 1 kleine ui
- 1 augurk optioneel
- 1 el kappertjes optioneel
- 1 1/2 el tomatenconcentraat
- 1 el sojasaus
- 1 tl mosterd of witte wijnazijn
- 1-2 el veganaise (plantaardige mayonaise)
- 1/2 tl zacht paprikapoeder
- 1/3 tl gerookt paprikapoeder
- 75 ml koud kraantjeswater
- peper & zout
INSTRUCTIES
- Neem een kom. Verkruimel hierin de rijstwafels met je handen in kleine stukjes.
- Hak ui, augurk en kappertjes zeer fijn. Doe bij de rijstwafels, samen met alle andere ingrediënten. Meng goed om en voeg eventueel nog wat extra water of veganaise toe naar gelang de gewenste textuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Wil je eerder een martino salade, voeg dan nog enkele druppels tabasco toe.
- Serveer op toast(jes) of een verse pistolet. Werk eventueel af met zilveruitjes, een takje peterselie, ...
Mayonaise
Veganaise is de benaming voor plantaardige mayonaise. Mayonaise zonder eitjes dus! Je kan veganaise kant-en-klaar kopen in de biowinkel en de meeste supermarkten. Maar je…
Op zoek naar meer origineel plantaardig broodbeleg? probeer deze eens!
Feestelijke glaasjeshapjes met vegan tonijnsalade
Op een feestelijk menu mag een glaasjeshapje niet ontbreken! Het ziet er chique uit en is gemakkelijk op voorhand klaar te maken. Vaak zijn zulke…
Muhammara (walnoot-paprika dip)
Muhammara is een heerlijk pittige dip, die oorspronkelijk afkomstig is uit Syrië, maar nu terug te vinden is en veel Arabische landen. En ook bij…
Hummus met zelf gemaakte crackers
Kikkererwten zijn zeer populair in de plantaardige keuken. En terecht! Kikkererwten zijn niet alleen erg voedzam, maar ook nog eens zeer lekkere peulvruchten die je…