Anders-dan-anders wortelsoep met cashewnoten en kokosmelk

Het is de afgelopen dagen precies weer een beetje herfst geworden … Een heerlijke dampende kom soep lijkt me dan ook zééér welkom! Met de vele pittige oosterse kruiden kan ik je verzekeren dat dit wortel-kokossoepje je weer helemaal zal verwarmen. De soep is heerlijk romig van textuur door de kokosmelk en de nootjes en lekker pittig door de look, gember en diverse Oosterse kruiden!

Leuk is dat je deze soep ook kunt serveren als een heuse maaltijd(soep) door er wat gebakken tofu en gekookte rijst of noedels aan toe te voegen … Zeker eens proberen!

Anders-dan-anders wortelsoep met cashewnoten en kokosmelk

Niets beter dan een heerlijk dampende kom soep om die eerste herfstdagen door te komen! Deze soep smaakt heerlijk romig en is lekker pittig & verrassend van smaak door de vele Oosterse kruiden.
6 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 30 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • staafmixer

INGREDIENTEN

  • 600 g wortel
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g cashewnoten of pindanoten
  • 1/2 duim verse gember of 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl ras-el-hanout of garam masala (zie onderaan)
  • 1 el kokosolie of andere plantaardige olie
  • 1 bosje verse koriander
  • peper & zout
  • 6 el gefrituurde uitjes optioneel, ter afwerking

INSTRUCTIES

  • Snij de wortelen in schijfjes. Hak ui en look grof. Rasp de gember fijn.
  • Verhit een soepketel op een matig vuur. Laat de kokosolie erin smelten.
  • Voeg ui en look toe en laat gedurende 5 min stoven. Voeg gember, kerriepoeder, kurkuma, komijnpoeder en ras-el-hanout toe en laat even meebakken. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  • Doe wortelen en ½ van de noten erbij en bak nog enkele minuten. Blus met de bouillon. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat 20 min zachtjes sudderen.
  • Als de groenten gaar zijn, mix je de soep glad met behulp van een staafmixer. Roer vervolgens de kokosmelk erdoor. Kruid af met peper, zout en eventueel extra kruiden naar smaak.
  • Voeg de rest van de (eventueel grof gehakte) noten toe en werk het geheel af met geroosterde uitjes en verse koriander. Serveer goed warm.

Garam masala

Garam masala is een mix van geroosterde kruiden en specerijen, die traditioneel afkomstig is uit India, maar intussen ook courant bij ons gebruikt wordt. Het…

Ras-el-hanout

Ras-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling die bestaat uit meer dan 20 kruiden (sommige varianten kunnen zelfs oplopen tot 40 kruiden of meer). Er is geen…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top