Gebakken watermeloen met pistachenoten en vegan feta

WAUW, wat een zalige ontdekking: watermeloen kan je gewoon bakken! Samen met wat knapperige nootjes, de lekkere zoute fetakaas Violife Greek White en wat verse basilicum wordt het een kleurrijk feestje op je tafel! En het mooiste moet nog komen: dit gerecht vraagt amper 10 minuten werk! Veel tijd over dus om te genieten van die lekker warme zomerdag! Ook leuk: dit gerecht kan je gewoon buiten maken, op de barbecue. Bestrijk in dat geval de plakken watermeloen vooraf langs weerszijden met wat olijfolie en rooster ze goudbruin op de barbecue. Erg origineel, en mooi met die ribbeltjes in de meloen!

De inspiratie voor dit 100% summer proof recept vond ik trouwens bij Pascale Naessens. Doorgaans ben ik niet zo heel erg fan van haar recepten wegens (véééél) te veel dierlijke producten, maar ze heeft soms wel goede ideeën, en daar laat ik graag een vegan toverkunstje op los :-D. 

Gebakken watermeloen met pistachenoten en vegan feta

10 minuten ... meer tijd vraagt dit gerecht niet. Maar oh boy, zalig lekker die gebakken watermeloen. Ideaal als fancy voorgerecht of lichte lunch!
4 personen
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 5 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

INSTRUCTIES

  • Snij de watermeloen in 8 plakken van ca. één centimer dik. Je hoeft de meloen niet te schillen, dat maakt het bakken makkelijker. Leg de plakken op een schone keukenhanddoek en dep droog.
  • Verhit de olijfolie in een (grill)pan op een hoog vuur en bak de plakken watermeloen langs weerszijden 2-3 min tot ze goudbruin kleuren. Schik ze op een bord en kruid met vers gemalen zwarte peper en een beetje fleur de sel. Verkruimel er de vegan feta over. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de watermeloen. Werk af met wat plukjes verse basilicum. Serveer meteen. Geef er eventueel wat knapperig brood bij.

Fleur de sel

Fleur de sel is niet per se uniek voor de plantaardige keuken, maar verdient misschien toch een beetje extra uitleg. Fleur de sel is een…

Fetakaas

Het merk Violife heeft een heel lekkere plantaardige fetakaas, genaamd Violife Greek White. Het is een 100% plantaardige kaas op basis van kokosolie. De textuur…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top