Frisse taboulé van bloemkool en granaatappel

Hoe graag ik ook bak & kook … het is nu wel even véééél te warm om aan het fornuis te staan. Maar dat betekent niet dat je niks lekkers kan maken ;-). Deze week ga ik voluit voor heerlijk frisse gerechten waarvoor je geen kookvuur of oven nodig hebt. Aftrappen doen we met deze super healthy taboulésalade. Taboulé? Dat is toch met gekookte tarwekorrels … dus daar heb je toch wel een fornuis voor nodig? Toch niet! Deze taboulé bestaat 100% uit fijn gemalen bloemkoolroosjes. Het resultaat: een superfrisse & mega healthy salade! 

Ik eet deze salade vaak als (meeneem)lunch, maar ook als bijgerecht – bijvoorbeeld bij de barbecue – is deze salade heel erg lekker! Eventuele restjes bewaar je zeker nog 2 dagen in de koelkast. Je kan deze salade dus ook gerust een dag op voorhand maken, al zou ik in dat geval het limoensap pas de dag zelf toevoegen, om te voorkomen dat de bloemkoolkorrels hun knapperige beet verliezen. En jij? Hoe ga jij deze salade maken? Let me know! 

Frisse taboulé van bloemkool en granaatappel

Heerlijk frisse taboulé met fijn gemalen bloemkoolroosjes in de basis. Veel gezonder wordt het niet! Eet het op zichzelf als lekkere (meeneem)lunch of serveer het als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Succes verzekerd!
4 personen
Voorbereiding: 20 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 1 bloemkool
  • 50 g rozijnen
  • 65 g hazelnoten of amandelen
  • 3 takjes verse munt
  • 1 biologische limoen sap + zeste
  • 1 granaatappel of 1/4 watermeloen
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Week de rozijnen gedurende 15 min in lauw water. Giet ze door een zeef en laat uitlekken.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en maal tot fijne korrels in de blender. Blend niet te lang zodat je geen moes bekomt. (p.s.: de stam en bladeren van de bloemkool gebruiken we hier niet, maar die zijn ook perfect eetbaar, bv. in (restjes)soep).
  • Doe de bloemkoolkorrels in een ruime mengkom. Voeg de suiker, olijfolie en alle kruiden toe en roer goed om.
  • Rasp de limoen en pers hem vervolgens. Voeg zeste en sap toe aan de bloemkool.
  • Hak de hazelnoten en munt fijn en voeg toe aan de bloemkool.
  • Haal de pitjes uit de granaatappel en doe bij de bloemkool.
  • Voeg tot slot de rozijnen toe. Meng alles nogmaals goed om en kruid naar smaak af met peper en zout.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top