Go Back
+ servings

Kleurrijke groentetaart met dragon en amandelen

Hartige taart met maar liefst 4 verschillende groenten. Lekker verrassend op smaak gebracht met dragon en afgewerkt met krokante amandelschilfers. Lekker warm, lauw & koud!
1 taart
Voorbereiding: 30 mins
Klaarmaken: 45 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • deegrol
  • taartvorm

INGREDIENTEN

Bodem

  • 2 koppen bloem
  • 1/2 kop ijskoud kraantjeswater
  • 1/3 kop olijfolie
  • 1 el zout

Vulling

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde dragon of 3 el verse dragon
  • 90 ml aquafaba ter vervanging van 2 eieren (zie onderaan)
  • 250 ml ongezoete sojamelk of ongezoete havermelk
  • 150 g plantaardige geraspte kaas (zie onderaan)
  • 6 el amandelschilfers
  • peper & zout

INSTRUCTIES

Bodem

  • Meng alle ingrediënten voor de taartbodem door elkaar in een ruime mengkom en kneed het mengsel met je handen gedurende 3 min tot je een soepel deeg bekomt dat loslaat van de kom. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Maak een bal van het deeg en laat afgedekt rusten in de koelkast terwijl je de vulling voorbereidt.

Vulling

  • Snipper ui en look fijn.
  • Hak wortelen, paprika's en courgette in fijne blokjes.
  • Zet een ruime stoofpot op een middelhoog vuur en doe hierin de olijfolie. Fruit ui en look in de olie tot de ui glazig is.
  • Voeg dan de wortelstukjes toe en laat 5 min zachtjes stoven, terwijl je af en toe roert.
  • Voeg vervolgens de paprikastukjes toe en laat nogmaals 5 min zachtjes stoven, terwijl je af en toe roert.
  • Voeg ten slotte de courgettestukjes toe, roer om, en haal de stoofpot van het vuur. Kruid met de dragon, peper en zout. Laat het geheel eventjes afkoelen.
  • Meng intussen de geraspte kaas met de aquafaba en de melk. Breng op smaak met peper en zout en giet dit mengsel over de groenten. Roer even om.

Afwerking

  • Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit met behulp van een deegrol.
  • Leg het deeg op een vel bakpapier en vervolgens in een taartvorm. Prik de bodem in met een vork. Bak de bodem gedurende 10 min blind in de oven op 180 °C. Haal de bodem na 10 min uit de oven, doe de vulling erin en bedek het geheel met de amandelschilfers.
  • Bak de taart verder in de oven op 180 °C gedurende 40-45 min.
  • De taart kan zowel warm als koud worden gegeten, afhankelijk van wat je zelf het lekkerste vindt. Lekkere bijgerechten zijn gestoomde broccoli, salade van tomaat of wilde rijst.