Go Back
+ servings

Vegan pasta met savooikool en spekjes

Lekkere winterse pasta, die klaar is in minder dan 20 minuten. Ideaal voor wie graag verrassend en seizoensgebonden eet.
4 personen
Voorbereiding: 20 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

INSTRUCTIES

  • Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Voeg er een snuif zout aan toe.
  • Verwijder de buitenste harde bladeren van de kool en snij ze in reepjes. Spoel af onder stromend water.
  • Kook de reepjes kool gaar in ongeveer 4 min. Laat vervolgens uitlekken. Bewaar het hete water om de pasta in te koken.
  • Smelt de boter in een ruime stoofpan. Snipper ui en look fijn en bak enkele minuten in de boter. Voeg nadien de vegan spekjes toe en bak nog 2 min. Voeg vervolgens de reepjes kool toe en roer nog even door.
  • Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht om de saus mee af te werken.
  • Kruid de kool met een ruime hoeveelheid verse zwarte peper, wat vers geraspte muskaatnoot en zout. Snij de salieblaadjes in flinterdunne reepjes en voeg toe aan de pan.
  • Doe de pasta bij de groentesaus. Schep een beetje van het kookvocht in de pan, zodat de saus wat binding krijgt. Rasp wat zeste van de citroen en knijp er een beetje citroensap bij. Rasp tenslotte de vegan parmezaanse kaas en roer de helft onder de pasta. De rest gebruik je om de borden mee af te werken. Serveer meteen.