Vegan pasta met savooikool en spekjes

Niet veel zin of tijd om te koken? Dan is een snelle pasta altijd een goed idee! Deze pasta is klaar op minder dan 20 minuten en is lekker, gezond en ideaal voor wie graag gevarieerd en seizoensgebonden eet. In dit recept gebruikte ik eens de vegan geroockte speckjes van de Vegetarische Slager. Die zijn gemaakt op basis van soja en verrijkt met ijzer en vitamine B12. Klinkt goed en de smaak zit ook echt goed. De speckjes geven een lekker zoute toets aan de pasta. 

Vegan pasta met savooikool en spekjes

Lekkere winterse pasta, die klaar is in minder dan 20 minuten. Ideaal voor wie graag verrassend en seizoensgebonden eet.
4 personen
Voorbereiding: 20 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

INSTRUCTIES

  • Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Voeg er een snuif zout aan toe.
  • Verwijder de buitenste harde bladeren van de kool en snij ze in reepjes. Spoel af onder stromend water.
  • Kook de reepjes kool gaar in ongeveer 4 min. Laat vervolgens uitlekken. Bewaar het hete water om de pasta in te koken.
  • Smelt de boter in een ruime stoofpan. Snipper ui en look fijn en bak enkele minuten in de boter. Voeg nadien de vegan spekjes toe en bak nog 2 min. Voeg vervolgens de reepjes kool toe en roer nog even door.
  • Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht om de saus mee af te werken.
  • Kruid de kool met een ruime hoeveelheid verse zwarte peper, wat vers geraspte muskaatnoot en zout. Snij de salieblaadjes in flinterdunne reepjes en voeg toe aan de pan.
  • Doe de pasta bij de groentesaus. Schep een beetje van het kookvocht in de pan, zodat de saus wat binding krijgt. Rasp wat zeste van de citroen en knijp er een beetje citroensap bij. Rasp tenslotte de vegan parmezaanse kaas en roer de helft onder de pasta. De rest gebruik je om de borden mee af te werken. Serveer meteen.

Bacon – Spek

Spekjes worden doorgaans gebruikt om aan een gerecht een lekker zoute en krokante toets toe te voegen. Nou, dat lukt ook prima met deze lekkere…

Boter

Zowel in de natuurwinkel als in de meeste supermarkten zijn er tegenwoordig plantaardige botersoorten te krijgen, zonder dierlijke ingrediënten. Ook hier geldt dat je best…

Parmezaanse kaas

Het plantaardige merk Violife heeft een lekker plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas: de ‘Just Like Parmesan Wedge’. Je vindt het o.a. in Albert Heijn en…

Fan van de comfort food recepten met kool? Probeer deze ook eens!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top