Bacon – Spek

Spekjes worden doorgaans gebruikt om aan een gerecht een lekker zoute en krokante toets toe te voegen. Nou, dat lukt ook prima met deze lekkere plantaardige alternatieven:

  •  Je kan tempeh of tofu lekker marineren en vervolgens krokant bakken. Je leest hier hoe je dit precies aanpakt. 
  • Je kan krokante bacon chips maken van kokosschilfers. Dat gaat heel erg makkelijk. Je maakt een snelle marinade van 4 el sojasaus, 1 tl olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl gewoon paprikapoeder en 1 tl ahornsiroop. Vervolgens meng je 200 g kokosschilfers onder de marinade tot de stukjes aan alle zijden goed bedekt zijn. Je spreid de schilfers uit over een bakplaat en roostert ze krokant in de oven op 180 °C gedurende 10 min. Roer ze regelmatig om, om te voorkomen dat de bovenkant zou aanbranden. 

Naast deze homemade spekjes alternatieven, vind je in de winkel ook kant-en-klare plantaardige spekjes. Bijvoorbeeld de vegan spekreepjes van Albert Heijn (op basis van tarwe), de plant spekjes van Vivera (op basis van soja) en de geroockte speckjes van De Vegetarische Slager (op basis van soja).

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top