Doe de voorgekookte rode biet in de blender en pureer tot een gladde massa. Hou opzij.
Doe het appelazijn bij de melk en hou opzij.
Neem een grote mengkom en zeef hierin de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout. Meng onder elkaar.
Neem een andere, kleine mengkom en meng hierin de bietenpuree, melk, kokosolie (als die nog vast is, kan je ze best vooraf even laten smelten in de microgolfoven of een pannetje), koffie, appelmoes, yoghurt, suiker en vanille-extract. Voeg dit mengsel bij de bloem en spatel tot een glad deeg.
Bekleed een (ronde) cakevorm met bakpapier. Doe het deeg hierin. Bak de cake gedurende 50-55 min in een voorverwarmde oven van 175 °C. Prik erin met een dunne naald of tandenstoker. Als er geen deeg meer aan de prikker kleeft, is de cake klaar! Haal de cake uit de oven. Laat 5 min staan, haal de cake nadien uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster. Bereid intussen de topping.
Smelt de chocolade au bain marie in een steelpan. Voeg de kokosmelk toe en meng onder elkaar. Laat de topping 15 min afkoelen en spatel ze vervolgens over de cake. De topping is nu nog lopend maar zal verder volledig opstijven.
Laat de topping verder opstijven op een koele plaats. En nu ... genieten maar!