Go Back
+ servings

Pizza (pronto!) met witte bodem en peterselie-olie

Een heerlijke snelle & lichte pizza. Eenvoudig van bereiding, verrassend van smaak. Ideaal als snel avondmaal of hapje voor een etentje.
1 pizza
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • pizzavorm

INGREDIENTEN

INSTRUCTIES

  • Begin met de peterselie-olie. Hak look en peterselie fijn. Meng olijfolie, gehakte look en peterselie door elkaar. Kruid met peper en zout. Hou opzij.
  • Neem een mengkom. Meng roomkaas, 3/4 van de parmezaanse kaas en aquafaba door elkaar tot een glad en romig mengsel. Breng op smaak met wat peper. Extra zout toevoegen is niet nodig (de kaas is al vrij zout en straks wordt de pizza nog afgekruid met fleur de sel).
  • Leg de tortillawrap in een pizzavorm (of meteen op de bakplaat) en bestrijk met het room-kaasmengsel (laat ongeveer 0,5 cm van de rand vrij).
  • Snij de courgette in dunne rondjes en schik ze bovenop het room-kaasmengsel.
  • Druppel rijkelijk wat peterselie-olie over de pizza en strooi ook de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas er bovenop.
  • Laat de pizza gedurende 10 min bakken in de oven op 180 °C (laat eventueel nog 2-3 min extra krokant worden onder de grill).
  • Haal de pizza uit de oven en bestrooi onmiddellijk met een flinke snuif fleur de sel. Serveer warm.

Notities

1. Genoeg tijd en wil je zelf pizzadeeg maken? Dan is dit het lukt-altijd-basisrecept voor 4 pizza's:
- 400 g (fijne) bloem
- 1 blokje verse gist (42 g)
- 200 g lauw water
- 1 snuif suiker
- 1 el zout
- 4 el olijfolie
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg gist, zout en suiker toe. Maak in het midden een kuiltje en schenk er het water en de olie in. Roer vanuit het midden tot alles goed gemengd is en het deeg loskomt van de kom. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed gedurende 3 min. Besprenkel de kom met olijfolie, leg het deeg erin en draai het om zodat het me olie bedekt is. Dek af met een schone keukenhanddoek en zet 90 min weg op een warme, tochtvrije plaats tot het deeg in volume is verdubbeld. Kneed vervolgens het deeg opnieuw kort door tot alle luchtbelletjes uit het deeg zijn gedrukt. Rol het deeg ten slotte uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Restjes deeg rol je op tot een bal en wikkel je in met plasticfolie. Zo kan je het deeg nog tot 3 dagen in de koelkast bewaren.