Roomkaas

Plantaardige roomkaas kan je kant-en-klaar kopen. Ik vind de Violife creamy original, een plantaardige roomkaas op basis van kokosolie een heel goed product (o.a. te krijgen bij Albert Heijn). 

Je kan een plantaardig alternatief voor roomkaas ook eenvoudig zelf maken. Dit heb je nodig: 

  • 1 kop cashewnoten
  • 1/4 kop citroensap
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl zout
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1/2 kop kraantjeswater

Doe alles in een blender en mix het tot een een romige massa. Bewaar in een goed afsluitbare pot in de koelkast. Daar hou je de roomkaas ongeveer 2 weken goed. Voor ieder gebruik even doorroeren.

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top