Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster de paprika's in de oven op 220 °C gedurende 20-25 min (het vel zal zwart blakeren, maar dat is de bedoeling).
Bereid intussen de vulling voor. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan met zware bodem op een matig vuur (een pan met dunne bodem verdeelt de hitte niet goed waardoor de rijst vlugger zal aanbakken). Snipper ui en look fijn. Voeg ui en look toe aan de olie en laat even fruiten.
Voeg, als de ui glazig is, de griekse rijst toe en laat 1 min meebakken terwijl je roert met een houten lepel.
Verwarm het kraantjeswater tot het kookpunt. Voeg beetje bij beetje het kokende water toe aan de rijst. Roer af en toe met een houten lepel.
Snij intussen de wortel en courgette fijn. Voeg na 10 min de fijn gesneden wortel toe aan de rijst. Voeg, als de rijst gaar is (afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt, zal de rijst gaar zijn na een totaal van 20-25 min), de fijn gesneden courgette toe, alsook de rozijntjes, pijnboompitjes, 2/3 van de vegan feta en alle kruiden. Haal van het vuur, voeg de yoghurt toe, roer goed om en kruid, naar eigen smaak, af met nog wat extra kruiden en/of peper en zout.
Ontdoe de paprikahelften van het vel en vul ze nadien één voor één met een paar lepels vulling. Schik ze in een ovenschaal. Verkruimel de resterende feta erover en besprenkel met een beetje olijfolie.
Laat de paprika's nog 10 min garen in de oven op 180 °C, terwijl je de yoghurtsaus voorbereidt.