Gevulde paprika’s met Griekse rijst en vegan feta

Laat je niet afschrikken door de schijnbaar lange ingrediëntenlijst van dit gerecht. De meeste ingrediënten zijn keukenkastkruiden, want deze paprika’s zijn inderdaad heerlijk kruidig! Het gerecht oogt ook heel mooi door alle verschillende kleuren. Ideaal dus om eens aan vrienden voor te schotelen tijdens een etentje. Wedden dat zelfs vleeseters om een tweede portie zullen vragen ;-)? Door de paprika’s te serveren met een supersnelle yoghurtsaus valt de bereidingstijd van dit gerecht ook nog eens goed mee! Het gerecht is zeker ook gezond te noemen, gelet op de vele groenten en kruiden en de weinige vetten. En wie graag eens wil variëren, kan de griekse rijst eens vervangen door wilde rijst of quinoa!

Gevulde paprika's met Griekse rijst en vegan feta

Gezond avondmaal met leuke balans aan smaken door de pittige kruiden, de zoute (vegan) feta & de zoete rozijntjes. Nog een eenvoudige, frisse yoghurtsaus erbij en smullen maar!
4 personen
Voorbereiding: 45 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Gevulde paprika's

Yoghurtsaus

INSTRUCTIES

Gevulde paprika's

  • Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster de paprika's in de oven op 220 °C gedurende 20-25 min (het vel zal zwart blakeren, maar dat is de bedoeling).
  • Bereid intussen de vulling voor. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan met zware bodem op een matig vuur (een pan met dunne bodem verdeelt de hitte niet goed waardoor de rijst vlugger zal aanbakken). Snipper ui en look fijn. Voeg ui en look toe aan de olie en laat even fruiten.
  • Voeg, als de ui glazig is, de griekse rijst toe en laat 1 min meebakken terwijl je roert met een houten lepel.
  • Verwarm het kraantjeswater tot het kookpunt. Voeg beetje bij beetje het kokende water toe aan de rijst. Roer af en toe met een houten lepel.
  • Snij intussen de wortel en courgette fijn. Voeg na 10 min de fijn gesneden wortel toe aan de rijst. Voeg, als de rijst gaar is (afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt, zal de rijst gaar zijn na een totaal van 20-25 min), de fijn gesneden courgette toe, alsook de rozijntjes, pijnboompitjes, 2/3 van de vegan feta en alle kruiden. Haal van het vuur, voeg de yoghurt toe, roer goed om en kruid, naar eigen smaak, af met nog wat extra kruiden en/of peper en zout.
  • Ontdoe de paprikahelften van het vel en vul ze nadien één voor één met een paar lepels vulling. Schik ze in een ovenschaal. Verkruimel de resterende feta erover en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Laat de paprika's nog 10 min garen in de oven op 180 °C, terwijl je de yoghurtsaus voorbereidt.

Yoghurtsaus

  • Hak de look zeer fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Kruid, naar eigen smaak, af met nog wat extra kruiden en/of peper en zout.
  • Serveer de paprika's warm samen met de frisse (koude) yoghurtsaus.

Ras-el-hanout

Ras-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling die bestaat uit meer dan 20 kruiden (sommige varianten kunnen zelfs oplopen tot 40 kruiden of meer). Er is geen…

Ahornsiroop

Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…

Fetakaas

Het merk Violife heeft een heel lekkere plantaardige fetakaas, genaamd Violife Greek White. Het is een 100% plantaardige kaas op basis van kokosolie. De textuur…

Yoghurt en kwark

Er bestaan heel veel plantaardige varianten voor yoghurt en kwark: op basis van soja, haver, amandelen, kokos, … Het is aan jou om te experimenteren…

Harissapasta

Harissapasta is een Tunesische kruidenpasta die bestaat uit rode pepers, kruiden en olie. Harissapasta is zeer pikant, dus voeg nooit teveel ineens toe aan je…

2 thoughts on “Gevulde paprika’s met Griekse rijst en vegan feta”

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top