Pasta met saus van rode biet en gehakte pistachenootjes

Er zijn rode bietjes lovers en haters. Ik zit er een beetje tussenin. Ik kan de aardse smaak van rode biet best appreciëren, maar neem deze roze groente nu ook niet elke week mee in mijn boodschappentas. 

Als je rode biet graag een kans wil geven, dan is dit gerecht wel een heel leuke want de bietjes worden verwerkt tot een heerlijk, smeuïge roze saus! De smaak is hierdoor niet alleen zachter, maar het geheel ziet er ook erg leuk uit. Roze pasta is zalig toch? Ik wed dat zelfs kleine etertjes, die niet zo houden van groenten, deze pasta misschien wel eens zouden kunnen appreciëren. 

Dit gerecht is ook ideaal om te maken na een drukke werkdag: weinig ingrediënten, korte voorbereidingstijds. Het enige wat je nodig hebt, is een goeie blender en de rest gaat vanzelf! 

Pasta met saus van rode biet en gehakte pistachenootjes

Heel erg leuke manier om rode bietjes te verwerken. Het fijne roze kleurtje zal misschien zelfs de grootste bietenhaters overtuigen om dit gerecht een kans te geven!
4 personen
Voorbereiding: 25 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 300 g (volkoren) spirelli
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g rode biet (ongekookt)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 scheutje sojaroom of ongezoete sojamelk
  • 60 g pistachenoten
  • 4 el verse peterselie of basilicum
  • 150 g Violife Greek White (plantaardige fetakaas) of plantaardige parmezaanse kaas
  • 3 tl citroenzeste

INSTRUCTIES

  • Kook de spirelli beetgaar. Giet af en hou 50 ml kookvocht opzij om straks de saus mee af te werken.
  • Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Hak ui en look fijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan. Fruit ui en look aan. Voeg de blokjes biet toe en laat +/- 15 min stoven tot de bietjes zacht zijn. Voeg af en toe een scheutje water toe als de bietjes zouden dreigen aan te bakken. Voeg het balsamicoazijn toe, roer om en kruid met peper en zout.
  • Doe de bietjes in de blender en blend fijn. Voeg het kookvocht van de spirelli toe alsook het scheutje sojaroom. Blend nogmaals tot een gladde saus.
  • Hak de pistachenoten en de peterselie fijn. Verbrokkel de vegan feta.
  • Meng de bietjessaus onder de gekookte spirelli. Doe de pasta in leuke borden en werk af met de gehakte pistachenoten, peterselie, vegan feta en citroenzeste.

Room

Er bestaan verschillende plantaardige varianten voor room op basis van koemelk: er is plantaardige room op basis van soja, haver, cashew, kokos, … Het is…

Fetakaas

Het merk Violife heeft een heel lekkere plantaardige fetakaas, genaamd Violife Greek White. Het is een 100% plantaardige kaas op basis van kokosolie. De textuur…

Fan van dit gerecht? Dan vind je deze misschien ook lekker!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top