Go Back
+ servings

Pasta met saus van rode biet en gehakte pistachenootjes

Heel erg leuke manier om rode bietjes te verwerken. Het fijne roze kleurtje zal misschien zelfs de grootste bietenhaters overtuigen om dit gerecht een kans te geven!
4 personen
Voorbereiding: 25 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

  • 300 g (volkoren) spirelli
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g rode biet (ongekookt)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 scheutje sojaroom of ongezoete sojamelk
  • 60 g pistachenoten
  • 4 el verse peterselie of basilicum
  • 150 g Violife Greek White (plantaardige fetakaas) of plantaardige parmezaanse kaas
  • 3 tl citroenzeste

INSTRUCTIES

  • Kook de spirelli beetgaar. Giet af en hou 50 ml kookvocht opzij om straks de saus mee af te werken.
  • Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Hak ui en look fijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan. Fruit ui en look aan. Voeg de blokjes biet toe en laat +/- 15 min stoven tot de bietjes zacht zijn. Voeg af en toe een scheutje water toe als de bietjes zouden dreigen aan te bakken. Voeg het balsamicoazijn toe, roer om en kruid met peper en zout.
  • Doe de bietjes in de blender en blend fijn. Voeg het kookvocht van de spirelli toe alsook het scheutje sojaroom. Blend nogmaals tot een gladde saus.
  • Hak de pistachenoten en de peterselie fijn. Verbrokkel de vegan feta.
  • Meng de bietjessaus onder de gekookte spirelli. Doe de pasta in leuke borden en werk af met de gehakte pistachenoten, peterselie, vegan feta en citroenzeste.