Go Back
–+ servings

Wraps met gemarineerde worteltjes, pittige hummus en vegan ei

Superlekker, origineel, gezond & makkelijk om mee te nemen on the go op drukke dagen. I like that combo!
4 wraps
Voorbereiding: 45 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

Gemarineerde worteltjes

  • 4 wortel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 tl witte wijnazijn of rijstazijn
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 cm verse gember of 1/2 tl gemberpoeder

Hummus

  • 250 g voorgekookte kikkererwten of voorgekookte witte bonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahini (zie onderaan)
  • 4 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 snuifje cayennepoeder

Vegan ei

Overig

INSTRUCTIES

Gemarineerde worteltjes

  • Snij de wortels in dunne, lange reepjes (kies voor biologische wortels, dan hoef je ze niet te schillen). Rasp de gember. Maak een marinade van sinaasappelsap, azijn, komijnpoeder en geraspte gember. Voeg ook een klein scheutje olijfolie toe en wat peper en zout. Meng goed en laat de wortelen even marineren in het mengsel.

Hummus

  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender en mix fijn. Voeg wat kraantjeswater of olijfolie toe tot je de gewenste textuur bekomt. Kruid af met peper en zout.

Vegan ei

  • Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Halveer het blok en leg de tofu-helften tussen een schone keukenhanddoek of enkele vellen keukenpapier. Leg hierop een stevig gewicht (bv. een kookpot of een dik boek) en laat gedurende enkele minuten goed uitlekken. Snij de tofu vervolgens in blokjes en prak fijn met een vork. Doe de fijn geprakte tofu in een kom en meng de zijden tofu er voorzichtig onder (niet roeren!). Hou even opzij.
  • Snij lente-ui in fijne ringen. Hak de look fijn.
  • Neem een goede pan en laat hierin de boter smelten op een matig vuur. Voeg lente-ui en look toe en laat even bakken. Voeg dan kurkuma en kala namak toe en laat even mee bakken.
  • Doe vervolgens het tofumengsel in de pan en schep voorzichtig om tot de tofu aan allke kanten goudbruin en krokant is gebakken (niet roeren!). Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Verwarm de tortilla's gedurende 30 sec aan weerszijden in een pan met een beetje olie op een matig vuur (of in de microgolfoven).
  • Bestrijk de tortilla's met een laagje hummus. Leg daarop wat vegan ei, dan de worteltjes en een beetje veldsla. Eindig met de Violife Greek White die je verbrokkelt over de wrap. Je kan zoveel toevoegen van dit alles als je zelf wil, maar zorg wel dat je de tortilla's nog kan dichtrollen! Rol de wraps dicht en serveer meteen of bewaar in de koelkast tot gebruik.