Snij de bloemkool in kleine roosjes. Hak de look fijn. Snij de rode ui in fijne ringen. Meng de olijfolie met de look en alle kruiden. Leg de bloemkoolroosjes en uiringen in een ruime ovenschaal en meng de kruidenolie hieronder. Kruid af met peper en zout. Rooster de bloemkool 20-25 min in de oven op 190°C tot ze beetgaar zijn. Schep af en toe om tijdens het roosteren. Hou opzij.
Tahini-yoghurtdressing
Hak het teentje look fijn. Klop in een kom alle ingrediënten door elkaar tot een gladde dressing. Voeg een aantal lepels kraantjeswater toe tot je dressing de gewenste dikte heeft. Proef, en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel extra komijn. Hou opzij.
Salade
Kook de linzen gaar. Laat uitlekken en hou opzij.
Rooster amandelen en hazelnoten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen en hak grof.
Snij de dadels in stukjes.
Neem een groot bord en schik hierop wat sla. Verdeel hierover linzen, bloemkool, dadels & noten. Werk af met de dressing.