Go Back
+ servings

Scrambled tofu (ofwel: vegan roerei!)

Met de juiste kruiding toveren we die saaie tofu-blok om in een heerlijk pannetje - plantaardig - roerei! Eet het zo, uit de pan, of maak er een heerlijke toast mee!
4 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

INSTRUCTIES

  • Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Halveer het blok en leg de tofu-helften tussen een schone keukenhanddoek of enkele vellen keukenpapier. Leg hierop een stevig gewicht (bv. een kookpot of een dik boek) en laat gedurende enkele minuten goed uitlekken. Snij de tofu vervolgens in blokjes en prak dan fijn met een vork. Doe de fijn geprakte tofu in een kom en meng de zijden tofu er voorzichtig onder (niet roeren!). Hou opzij.
  • Snij de lente-ui in fijne ringen. Hak de look fijn.
  • Neem een grote pan en laat hierin de boter smelten op een matig vuur. Voeg lente-ui en look toe en laat even bakken. Voeg dan kurkuma en kala namak toe en laat even mee bakken.
  • Doe vervolgens het tofumengsel in de pan en schep voorzichtig om tot de tofu aan alle kanten goudbruin en krokant is gebakken (niet roeren!). Kruid af met peper en zout.
  • Serveer de scrambled tofu warm. Geef er toastbrood met boter bij. Of maak kleurrijke toasts door onderaan een plantaardige spread naar keuze te smeren (bv. hummus, muhammara, erwtendip, ...), doe hierop de gebakken tofu en vervolgens wat frisse (seizoens)groenten zoals scheutjes, veldsla, komkommer, stukjes tomaat, avocado ...