Go Back
+ servings

Superlekkere vegan wafels

Breng variatie in je ontbijt met deze feestelijke wafeltjes! Heel erg makkelijk om te maken, met weinig ingrediënten en 100% smaak.
8 wafels
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 20 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • wafelijzer

INGREDIENTEN

Droge ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 50 g havermeel of havermoutvlokken, die je vooraf fijn maalt in de blender
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 7 g bakpoeder
  • 3 g zout

Natte ingrediënten

INSTRUCTIES

  • Doe het appelazijn bij de melk en laat even staan terwijl je de rest voorbereidt.
  • Meng alle droge ingrediënten onder elkaar in een ruime mengkom.
  • Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur (laat de boter niet bruinen). Meng alle natte ingrediënten onder elkaar.
  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daarin beetje bij beetje het melkmengsel. Laat het deeg even rusten terwijl je het wafelijzer verhit. Olie het wafelijzer in.
  • Neem een soeplepel of ijsschep en doe wat deeg in het wafelijzer. Bak de wafels goudbruin. Reken hiervoor zo'n 4-6 min, afhankelijk van jouw type wafelijzer.
  • Serveer de wafels met bloemsuiker, ahornsiroop, je favoriete (seizoens)fruit en eventueel een toefje plantaardige slagroom!