Go Back
+ servings

Spruitjes met dadels en rode ui

Heerlijk bijgerechtje voor op koude winterdagen! Spruitjes laten zich prima combineren met dikke, zoete dadels.
2 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 20 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 500 g spruitjes
  • 1 rode ui
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml kraantjeswater
  • 40 g dadels
  • 1 tl ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 el citroensap
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Was de spruitjes, verwijder het harde kontje en halveer ze. Pel de rode ui, halveer hem en snij in fijne reepjes.
  • Verhit de olie in een braadpan. Voeg ui en spruitjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 min stoven terwijl je af en toe roert.
  • Blus met het appelsap en water. Dek de pan af en laat 10 min zacht stoven, terwijl je af en toe roert. Snij intussen de dadels in reepjes.
  • Haal het deksel van de pan. Voeg de dadels toe, alsook het citroensap, de tijm en de ahornsiroop. Roer alles onder elkaar en kruid naar smaak af met extra peper en zout.