Go Back
+ servings

Snelle vegan pasta met pesto van boerenkool en hazelnoot

Easy-peasy pasta gerechtje met de heerlijke boerenkool in de hoofdrol. Snel klaar, boordevol groene vitamientjes en superlekker! Wat wil je nog meer?
2 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

pasta-pesto

  • 200 g spaghetti of andere pasta naar keuze
  • 50 g boerenkool
  • 50 g hazelnoten (gepeld)
  • 30 g plantaardige parmezaanse kaas of 3 el edelgistvlokken
  • 3 el citroensap
  • 1 kleine teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout

crumble-topping

  • 2 sneden (oud) brood
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook

INSTRUCTIES

  • Begin met de pesto. Rooster de hazelnoten goudbruin op een middelhoog vuur in een koekenpan zonder vetstof. Laat even afkoelen. Rits intussen de blaadjes boerenkool van de harde stengels (de stengels gebruiken we hier niet). Doe de hazelnoten samen met de stukjes boerenkool in de blender. Voeg de parmezaanse kaas, het citroensap, de knoflook en de olie toe en blend tot een gladde pesto. Maak naar wens nog wat smeüiger door extra olie toe te voegen. Proef en breng op smaak met peper, zout. en eventueel wat extra citroensap.
  • Breng een kookpot met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar.
  • Maak, terwijl de pasta kookt, de crumble-topping. Verkruimel de stukjes brood in zeer kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Meng de broodkruimels samen met de look en de olie onder elkaar in een ovenschaal. Kruid lichtjes met peper en zout. Bak de broodstukjes krokant gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  • Als de spaghetti beetgaar is, giet je deze af. Laat kort uitlekken. Doe de spaghetti dan terug in de kookpot en meng de pesto eronder tot alle slierten bedekt zijn met wat pesto. Warm nog even kort op. Serveer de spaghetti samen met de crumble en eventueel wat extra geraspte vegan parmezaanse kaas.
  • Voeg, naar gelang het seizoen, eventueel extra groenten toe, bv. fijn gesneden (kers)tomaatjes, kort aangestoofde fijn gesneden blokjes courgette, aubergine, paprika, enz.