Snelle vegan pasta met pesto van boerenkool en hazelnoot

Ben jij ook zo fan van boerenkool? Lekker veel smaak, een echte vitaminebom en heerlijk vers en lokaal van bij ons op ‘t veld! In dit gerecht verwerken we de boerenkool in een smaakvolle pesto. Serveer er wat pasta bij en je hebt een snelle & gezonde maaltijd. Geen zin in pasta? Serveer de boerenkool-pesto dan als dip bv. op stukjes geroosterd stokbrood. Ook erg lekker en origineel! 

Ook met de pasta kan je variëren door ingrediënten toe te voegen, naar gelang het seizoen en wat je in je ijskast hebt. Ik had bijvoorbeeld nog een halve courgette over. Ik heb die in fijne blokjes gesneden en kort aangestoofd, samen met wat ui en vervolgens onder de pasta vermengd. Mmm, extra groentjes! Maar ook stukjes tomaat en verse basilicum lijken me bijvoorbeeld heel erg lekker bij deze pasta! Varieer en experimenteer dus naar hartenlust en laat me zeker jouw creaties weten. Altijd fijn om wat van jullie te horen! 

Snelle vegan pasta met pesto van boerenkool en hazelnoot

Easy-peasy pasta gerechtje met de heerlijke boerenkool in de hoofdrol. Snel klaar, boordevol groene vitamientjes en superlekker! Wat wil je nog meer?
2 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

pasta-pesto

  • 200 g spaghetti of andere pasta naar keuze
  • 50 g boerenkool
  • 50 g hazelnoten (gepeld)
  • 30 g plantaardige parmezaanse kaas of 3 el edelgistvlokken
  • 3 el citroensap
  • 1 kleine teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout

crumble-topping

  • 2 sneden (oud) brood
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook

INSTRUCTIES

  • Begin met de pesto. Rooster de hazelnoten goudbruin op een middelhoog vuur in een koekenpan zonder vetstof. Laat even afkoelen. Rits intussen de blaadjes boerenkool van de harde stengels (de stengels gebruiken we hier niet). Doe de hazelnoten samen met de stukjes boerenkool in de blender. Voeg de parmezaanse kaas, het citroensap, de knoflook en de olie toe en blend tot een gladde pesto. Maak naar wens nog wat smeüiger door extra olie toe te voegen. Proef en breng op smaak met peper, zout. en eventueel wat extra citroensap.
  • Breng een kookpot met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar.
  • Maak, terwijl de pasta kookt, de crumble-topping. Verkruimel de stukjes brood in zeer kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Meng de broodkruimels samen met de look en de olie onder elkaar in een ovenschaal. Kruid lichtjes met peper en zout. Bak de broodstukjes krokant gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  • Als de spaghetti beetgaar is, giet je deze af. Laat kort uitlekken. Doe de spaghetti dan terug in de kookpot en meng de pesto eronder tot alle slierten bedekt zijn met wat pesto. Warm nog even kort op. Serveer de spaghetti samen met de crumble en eventueel wat extra geraspte vegan parmezaanse kaas.
  • Voeg, naar gelang het seizoen, eventueel extra groenten toe, bv. fijn gesneden (kers)tomaatjes, kort aangestoofde fijn gesneden blokjes courgette, aubergine, paprika, enz.

Parmezaanse kaas

Het plantaardige merk Violife heeft een lekker plantaardig alternatief voor parmezaanse kaas: de ‘Just Like Parmesan Wedge’. Je vindt het o.a. in Albert Heijn en…

Meer boerenkool of eenvoudige pasta gerechten? BEkijk deze eens!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top