Go Back
+ servings

Noedels met verse tuinbonen en vegan wokreepjes

Heerlijke noedels in de wok met een zalig zoet-pittige saus die je maakt met eenvoudige ingrediënten uit de voorraadkast.
4 personen
Voorbereiding: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml kraantjeswater
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sesamolie optioneel
  • 1 1/2 el maïzena of (vloeiende) bloem

Overig

  • 500 g tuinbonen ongedopt, in de peul
  • 250 g udon noedels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui of 2 sjalotten
  • 1 rood chilipepertje of 1 mespunt chilivlokken
  • 1 duim verse gember
  • 1 el kokosolie of andere bakolie
  • 200 g vegan wokreepjes naar keuze of 100 g cashewnoten
  • peper & zout
  • geroosterde uitjes optioneel, ter afwerking

INSTRUCTIES

  • Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een mengkom. Roer goed met behulp van een garde tot de saus mooi glad is. Hou opzij.
  • Haal de tuinbonen uit de peul door de peul langs de naden open te trekken. Breng een pot met (ongezouten) water aan de kook en blancheer de tuinbonen gedurende 2 min. Giet de tuinbonen hierna af en spoel ze met ijskoud water. Haal met een klein scherp mesje het vliesje rondom de tuinbonen weg.
  • Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af, roer er een scheutje (neutrale) olie door en hou opzij. Bewaar 150 ml van het kookvocht om de saus mee af te werken.
  • Hak look, ui en chilipepertje zeer fijn. Rasp de gember.
  • Verwarm de kokosolie in een wokpan op een matig tot hoog vuur. Bak hierin de stukjes look, ui, chilipepertje en gember gedurende 3 min. Voeg vervolgens de tuinbonen en wokreepjes toe. Laat 5 min stoven terwijl je af en toe roert. Voeg dan de noedels toe en roer goed om. Voeg nu de saus toe. Roer om, zet het vuur iets lager en voeg nu beetje bij beetje het kookvocht van de noedels toe. Laat vervolgens nog enkele minuten pruttelen tot de saus is ingedikt. Kruid de wok naar smaak bij met peper en zout. Serveer goed warm. Geef er eventueel wat geroosterde uitjes bij.