Mix de havermoutvlokken fijn in de blender.
Meng speltbloem, gemalen havermout, bakpoeder en kaneel door elkaar in een ruime mengkom.
Neem een kleinere kom en prak de banaan fijn. Voeg yoghurt, ahornsiroop, vanille-extract en amandelextract toe en meng alles door elkaar totdat het mengsel schuimig is.
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng onder elkaar.
Haal de bosbessen even door wat bloem en meng voorzichtig onder het beslag.
Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met beslag en leg bovenop elke muffin 1/4 tl confituur en 1/4 tl amandelboter. Draai confituur en amandelboter zachtjes door elkaar met behulp van een tandenstoker. Hak tot slot de amandelen fijn en versier elke muffin met wat amandelstukjes.
Bak de muffins gedurende 25-30 min in de oven op 180 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, kan je even in de muffins prikken met een tandenstoker of breinaald. Als er geen deeg meer hangt aan de prikker zijn de muffins gaar.
Zet de oven uit en laat de muffins nog even in de oven staan (zet de ovendeur op een kier) totdat de oven is afgekoeld. Haal hierna de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je kan de muffins 3 tot 4 dagen bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast en tot 3 maanden in het vriesvak.