Go Back
+ servings

Romige pasta (zonder room!) met champignons en truffelolie

Hét ultieme pasta-met-champignons recept! Lekker romig van smaak, maar zonder de calorieën. Voor mij nog een bordje, graag!
4 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 400 g volkoren spaghetti
  • 500 g champignons
  • 200 g verse spinazie
  • 2 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 2-4 el truffelolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 el citroensap
  • 4 el ongezoete soja kwark of yoghurt (zie onderaan)
  • 4 el plantaardige parmezaanse kaas (zie onderaan)
  • 50 g pijnboompitten
  • (vers geraspte) nootmuskaat
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Hak de sjalotten en de knoflook zeer fijn.
  • Snij de champignons fijn. Om dit gerecht wat "spanning" en textuur te geven kan je de champignons in stukjes van verschillende grootte snijden (zeer fijn gehakt, in plakjes, in vieren,, ...). De zeer kleine champignons kan je ook in hun geheel laten en zo in het gerecht verwerken.
  • Snij de spinazieblaadjes in fijne repen. Rasp de parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  • Breng een ruime kookpot met water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Bewaar een kopje van het kookvocht om straks de saus mee af te werken.
  • Neem de kookpot waarin je de spaghetti hebt gekookt en doe hierin de yoghurt, de helft van de parmezaanse kaas en het citroensap. Meng goed om en voeg vervolgens de pasta toe. Hou even opzij.
  • Neem een grote koekenpan en verwarm hierin de olijfolie en truffelolie op een matig tot hoog vuur. Bak de sjalot en look tot de sjalot glazig is. Voeg de champignons toe en laat enkele minuten bakken. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat het geheel nog even bakken tot de spinazie is geslonken. Kruid flink met nootmuskaat, peper en zout en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat het geheel even uitlekken en bewaar een paar eetlepels van het bakvocht.
  • Voeg het uitgelekte champignon-spinaziemengsel toe aan de pasta en verwarm het geheel opnieuw. Voeg een paar eetlepels kookvocht (van de pasta) en bakvocht (van de champignons en spinazie) toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de bladpeterselie toe en kruid het geheel af naar smaak met peper, zout, nootmuskaat.
  • Serveer de pasta goed warm en werk af met de pijnboompitten, de rest van de parmezaanse kaas en eventueel wat extra truffelolie.