Meng alle ingrediënten voor het deeg met je handen door elkaar in een ruime mengkom tot het deeg loslaat van de kom. Kneed nog 2 min op een met bloem bestoven aanrecht tot een soepel en glad deeg. Leg afgedekt in de koelkast en laat rusten terwijl je de vulling voorbereidt.
Maak intussen de rijstpap. Doe alle ingrediënten in een kookpot en laat gedurende 40-45 min opkoken op een matig vuur. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Zet hierna opzij.
Maak nu de pudding. Klop het puddingpoeder los met een kleine hoeveelheid melk. Doe de overige ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook op een matig vuur. Als het kookpunt is bereikt, voeg je het losgeklopt puddingpoeder toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 1-2 min pruttelen onder voortdurend roeren.
Doe de rijstpap en de pudding bij elkaar en meng om.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak met behulp van een deegrol. Leg hierna het deeg in een ronde bakvorm bekleed met bakpapier of lichtjes ingevet. Prik de bodem van het deeg in met een vork, bedek met bakparels (of gedroogde kikkererwten) en bak blind gedurende 10 min in de oven op 190 °C.
Haal hierna de taartbodem uit de oven en doe de rijstvulling erin. Afhankelijk van de grootte van de door jou gebruikte taartvorm zal je wat vulling over hebben. Vul de rijstpudding best niet tot aan de rand van de korst maar laat minstens een halve centimeter over want de pudding zal nog stijgen tijdens het bakken.
Doe de taart terug in de oven en bak nog gedurende 45 min op 190 °C.
Laat de taart volledig afkoelen op een rooster en laat ze vervolgens nog even verder opstijven in de koelkast. Haal kort voor het serveren de taart uit de koelkast, snij in punten en geniet!