Go Back
+ servings

Vegan aubergine fritters

Zalig hapje dat iedereen zal lusten! Door het krokante jasje, krijgt je aubergine een heerlijk vlezige textuur & beet.
4 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 1 grote aubergine +/- 500 g
  • 40 g bloem
  • 1 tl zout
  • 120 ml aquafaba of 120 ml ongezoete plantaardige (soja)melk
  • 1 el maïzena
  • 35 g panko of paneermeel of broodkruim
  • 40 g maïsmeel
  • 25 g plantaardige parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 1 1/2 el gedroogde oregano
  • 50 ml olijfolie of kokosolie
  • grof zout

INSTRUCTIES

  • Snij de aubergine in rondjes van +/- 0,5 cm. Maak drie kommen klaar: een 1e kom waarin je de bloem en het zout mengt; een 2e kom met de aquafaba en maïzena; en een 3e kom met de panko, maïsmeel, fijn geraspte parmezaan en oregano.
  • Werk nu in stappen. Haal elk auberginerondje eerst door de bloem, vervolgens door de aquafaba en tot slot door het pankomengsel. Druk de panko langs weerszijden goed aan. Herhaal dit tot alle auberginerondjes zijn opgebruikt.
  • Verhit dan een flinke scheut olie in een braadpan op een hoog vuur. Frituur hierin de auberginerondjes tot ze aan weerszijden goudbruin zijn. Voeg indien nodig meer olie toe, ze zullen behoorlijk wat opslorpen. Serveer de rondjes goed warm en werk af met grof zout.
  • Je kan dit eten als aperitiefhapje. Geef er dan eventueel een fris yoghurtsausje bij. Meng hiervoor 150 ml ongezoete sojayoghurt met het sap van 1/2 citroen, 1 fijn gesneden bosui en eventueel wat verse groene kruiden zoals koriander, basilicum of peterselie, wat je lekker vindt. Kruid af met peper & zout. Je kan deze aubergine fritters ook eten als hoofdmaaltijd, bv. samen met wat pasta en tomatensaus. Schik dan de aubergine fritters bovenop de pasta.