Go Back
+ servings

Kokos Kerstkoekjes met chocoladetopping

Kokoslovers zullen smullen van deze heerlijke - minder dan 10 ingrediënten - kokos-kerstkoekjes!
10 koekjes
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor
  • bakplaat
  • ijsschep (optioneel)

INGREDIENTEN

Koekjes

  • 360 g kokosrasp + 1/2 handje extra voor versiering
  • 30 g kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 flinke snuif zout
  • 7 g maïzena (om te binden)

Topping

INSTRUCTIES

  • Doe de kokosrasp in de foodprocessor en maal gedurende 2-3 min op de hoogste stand tot de kokosrasp wat aan elkaar begint te kleven. De rasp is klaar als ze wat plakkerig en lichtjes vettig aanvoelt tussen je vingers.
  • Voeg kokosolie, ahornsiroop, zout en vanille-extract toe en blend nogmaals 30 sec. Voeg dan de maïzena toe en blend een laaste keer tot je een licht vochtig en sticky deeg bekomt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak koekjes van ongeveer 1 1/2 el grootte. Dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Het deeg is redelijk brokkelig dus druk het goed aan in de schep en leg het koekje hierna meteen op de bakplaat.
  • Bak de koekjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 13-15 min.
  • Haal uit de oven. Laat ze 10 min afkoelen op de bakplaat en leg ze hierna op een rooster.
  • Terwijl de koekjes afkoelen, smelt je de chocolade samen met de kokosolie in een pannetje (of microgolfoven). Besprenkel de afgekoelde koekjes met deze chocoladesaus en werk af met wat extra kokosrasp.
  • Bewaar de koekjes in een afgesloten doos op kamertemperatuur. Zo blijven ze 3-4 dagen goed.