Kokos Kerstkoekjes met chocoladetopping

Het kerstfeest zal er dit jaar een ietsje anders uitzien, maar dat betekent niet dat we het niet gezellig kunnen maken. En wat is er gezelliger dan thuis lekker samen koekjes bakken? 

Deze kokoskoekjes zijn 100% klungel-kok proof want: minder dan 10 ingrediënten en je hebt maar 1 keukentoestel nodig: een goede keukenrobot. Die doet eigenlijk het meeste werk. Enkel het vormen van de koekjes vraagt een klein beetje handigheid, maar hier kom je een heel eind als je een ijsschep gebruikt. Zo krijg je mooie, ronde koekjes van gelijke vorm. 

Mijn man is een echte Bounty-addict maar vindt deze koekjes eigenlijk lekkerder. Ze zijn veel puurder en voller van smaak en – hoewel dat wat mij betreft geen vereiste is voor koekjes  – ook wel een pakje gezonder dan fastfood-Bounties. 

Kokos Kerstkoekjes met chocoladetopping

Kokoslovers zullen smullen van deze heerlijke - minder dan 10 ingrediënten - kokos-kerstkoekjes!
10 koekjes
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor
  • bakplaat
  • ijsschep (optioneel)

INGREDIENTEN

Koekjes

  • 360 g kokosrasp + 1/2 handje extra voor versiering
  • 30 g kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 flinke snuif zout
  • 7 g maïzena (om te binden)

Topping

INSTRUCTIES

  • Doe de kokosrasp in de foodprocessor en maal gedurende 2-3 min op de hoogste stand tot de kokosrasp wat aan elkaar begint te kleven. De rasp is klaar als ze wat plakkerig en lichtjes vettig aanvoelt tussen je vingers.
  • Voeg kokosolie, ahornsiroop, zout en vanille-extract toe en blend nogmaals 30 sec. Voeg dan de maïzena toe en blend een laaste keer tot je een licht vochtig en sticky deeg bekomt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak koekjes van ongeveer 1 1/2 el grootte. Dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Het deeg is redelijk brokkelig dus druk het goed aan in de schep en leg het koekje hierna meteen op de bakplaat.
  • Bak de koekjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 13-15 min.
  • Haal uit de oven. Laat ze 10 min afkoelen op de bakplaat en leg ze hierna op een rooster.
  • Terwijl de koekjes afkoelen, smelt je de chocolade samen met de kokosolie in een pannetje (of microgolfoven). Besprenkel de afgekoelde koekjes met deze chocoladesaus en werk af met wat extra kokosrasp.
  • Bewaar de koekjes in een afgesloten doos op kamertemperatuur. Zo blijven ze 3-4 dagen goed.

Kokosolie – Kokosvet

Kokosolie is een plantaardige vetstof. Kokosolie wordt weleens een ‘superfood’ genoemd of een ‘gezonde’ olie. Dit kan echter misleidend zijn. Kokosolie is en blijft een…

Ahornsiroop

Ahornsiroop (in het Engels: maple syrup) is een populair zoetmiddel in de plantaardige keuken, vooral ter vervanging van honing. Ahornsiroop is een natuurlijke zoetstof die…

Like them cookies? Dan vind je misschien ook deze lekker!

Amandel-Abrikooskoeken

Vandaag is voor mij zo’n dag dat ik eens lekker binnen blijf en aan het bakken sla. Deze keer met een lekker & eenvoudig cookies…

Gezonde bounty balls (glutenvrij!)

Alles aan deze powerballetjes is zalig: de smaak (precies een Bounty !), de voedingswaarde (helemaal niet zoals een Bounty !) en de bereiding (keisnel, heel…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top