2elverse groene kruiden naar keuzebv. bieslook, kervel, peterselie, dragon
Zoete uiringen
1ui
1elsojasaus
1elbalsamico azijn
Overig
4hamburgerbroodjes
1appel
1/3komkommer
2handjessla
INSTRUCTIES
Rode bietburger
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en hou opzij.
Schil de rode biet en de appel. Doe beiden in de blender en hak fijn. Doe vervolgens in een zeef en druk goed aan (met de achterkant van een lepel) zodat je zoveel mogelijk vocht uitperst.
Meng quinoa, rode bietjes en appel onder elkaar in een ruime kom.
Hak nu de noten, rode ui en look fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de noten, ui en look kort aan tot de ui glazig is. Voeg dit vervolgens toe aan het rodebietenmengsel.
Voeg paneermeel en alle kruiden toe en meng onder elkaar tot een stevig mengsel ontstaat. Kruid goed af met peper en zout. Laat het mengsel even rusten in de koelkast (intussen kan je de rest voorbereiden). Haal na een korte rustperiode het bietenmengsel uit de koelkast en vorm er 4 grote (of 6 kleine) burgers van met behulp van je handen (dit gaat het makkelijkst als je je handen eerst even wat nat maakt). Doe wat paneermeel in een ondiep bord en wentel elke burger hierdoor langs weerszijden. Bak de burgers op een middelhoog vuur in een beetje olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Yoghurtsaus
Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een gladde saus. Kruid naar smaak met peper en zout.
Zoete uiringen
Snij de ui in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uiringen aan tot ze lichtjes bruin worden. Blus met de sojasaus en het balsamico azijn. Laat nog 2 min verder bakken tot de uiringen alle saus hebben opgenomen en lichtjes gekaramelliseerd zijn.
Afwerking
Snij de broodjes doormidden. Snij de appel en komkommer in schijfjes. Besmeer de onderkant van elk broodje met yoghurtsaus, leg hierop wat sla, appel, komkommer en vervolgens een burger. Werk af met de uiringen. Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer meteen.