Eenvoudig & snel dessert in een glaasje. Frisse cashewroom, zure rabarber en krokante crumble zorgen voor een zalige combinatie van smaken, kleuren en texturen.
Breng een pan met kraantjeswater aan de kook. Overgiet de cashewnoten met het heet water. Laat de cashewnoten 30 min weken. Giet ze vervolgens af en dep goed droog. Schraap het vanillestokje uit. Hou 1/3 opzij voor de crumble. De rest gaat in de crème.
Doe alle ingrediënten voor de cashewcrème in de foodprocessor en mix tot een gladde room. Dit kan 5 tot 10 min duren. Check je toestel af en toe en hou in de gaten of de motor niet te warm wordt. Proef of je de crème op smaak vindt en voeg anders wat extra suiker of citroensap toe.
Rabarbercoulis
Snij de rabarber in kleine blokjes. Halveer de aardbeien. Verwarm een stoofpot op een middelhoog vuur. Doe hierin de blokjes rabarber en aardbei samen met het citroensap, de citroenzeste, de suiker en het vanille-extract. Laat 10 min zachtjes pruttelen tot de rabarber zacht wordt. Doe de coulis vervolgens in de foodprocessor en mix egaal. Haal eventueel nog even door een zeef voor een super smeuïg resultaat.
Vijgencrumble
Doe alle ingrediënten voor de crumble in de foodprocessor en mix kort tot alles mooi gemengd is. Je mag gerust nog stukjes noot en vijg zien. Mix zeker niet te lang want dan krijg je een pasta in plaats van een crumble.
Afwerking
Neem leuke glaasjes en vul ze in laagjes: coulis, crème, crumble ... Als je aardbeien over hebt kan je ook nog wat plakjes aardbei tussen de laagjes verdelen. Bewaar de glaasjes in de koelkast.