Go Back
+ servings

Vanillecake met griesmeel en geraspte kokos

Meest fluffy cake ever! Heel weinig suiker of vet, maar wél extra fruit! Heerlijk verantwoord tussendoortje dus.
1 cake
Voorbereiding: 20 mins
Klaarmaken: 35 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • taartvorm

INGREDIENTEN

Cake

  • 90 ml aquafaba ter vervanging van 2 eieren (zie onderaan)
  • 1 appel
  • 60 g plantaardige bakboter (zie onderaan)
  • 80 g suiker
  • 15 g bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 500 ml Alpro Soja Dessert Vanille
  • 250 g fijn griesmeel

Topping

  • 2 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el kokosrasp of amandelschilfers (als je geen kokos lust)

INSTRUCTIES

  • Klop de aquafaba stijf in een mengkom met behulp van een garde. Hou opzij.
  • Snij de appel in kleine stukjes (gebruik bio, dan hoef je de appel niet te schillen). Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg de appelstukjes toe en bak gaar tot je ze kan pletten met een vork. Voeg vanille-extract toe en hou opzij.
  • Meng in een ruime mengkom het appel-boter mengsel met de suiker. Voeg bakpoeder toe. Voeg hierna Alpro Soja Vanille Dessert en griesmeel toe en meng alles onder elkaar. Spatel voorzichtig de stijf geklopte aquafaba onder het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede taartvorm. Bak gedurende 35-40 min in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Haal de cake uit de oven en laat een beetje afkoelen. Maak intussen de topping. Meng hiervoor ahornsiroop met vanille-extract. Bestrijk de cake met het mengsel van siroop en vanille wanneer hij nog een beetje warm is zodat alles goed kan intrekken. Bestrooi met de kokosrasp. Laat volledig afkoelen, snij in punten en geniet! Je kan de cake tot 4 dagen bewaren in een luchtdicht doosje in de koelkast.