Go Back
+ servings

Franse quesadilla's met vegan brie en perzik

French style quesadilla's! Ideaal om eens een - vegan - brie kaasjes te proberen! Klaar in minder dan 10 minuten!
2 personen
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 10 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Dipsaus

  • 1 lente-ui
  • 2 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • 2 el limoensap
  • 1/2 tl limoenzeste

Quesadilla's

INSTRUCTIES

Dipsaus

  • Snij het lente-uitje fijn. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar in een kleine kom. Hou apart.

Quesadilla's

  • Rooster de pijnboompitjes op een medium-hoog vuur in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn.
  • Snij de perziken in kleine blokjes. Meng 1/2 van de suiker voorzichtig onder de perzikblokjes.
  • Snij de brie in kleine plakjes.
  • Snij de ui in fijne ringen en wentel door de bloem.
  • Verwarm een nootje boter of wat olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de uiringen gedurende enkele minuten tot ze lichtjes goudbruin zijn. Voeg de resterende rietsuiker toe en laat even karamelliseren. Haal de ui hierna uit de pan en hou apart.
  • Leg een zachte tortilla in de pan. Verdeel over 1 helft van de tortilla wat stukjes brie en perzik en bestrooi met wat pijnboompitjes. Kruid met peper en vouw de tortilla vervolgens dicht. Druk goed aan. Bak de tortilla gedurende 2 min aan elke kant tot de tortilla goudbruin en krokant is. Haal uit de pan, hou warm (in de oven op 100 °C) en herhaal dit met de resterende tortilla.
  • Halveer elke quesadilla zodat je 2 driehoekjes bekomt. Srveer de quesadilla lauw-warm met de dipsaus.