Spaghetti met pompoensaus en crumble

Ik hou van pompoen. Maar met mate :-D. Wij zijn geabonneerd op een seizoenspakket biogroentjes. Heel leuk, maar in de winter betekent dat jammer genoeg soms iets minder variatie. Geen probleem, dan moet je creatief worden met de groentjes die er zijn! Heel leuk vind ik het om hele, grote groenten te verwerken in een gladde (pasta)saus. Zo krijg je een grote hoeveelheid groente binnen, zonder dat je het eigenlijk beseft. Zelf eet ik heel graag groente, maar voor moeilijke eter(tje)s kan het een handig trucje zijn om ze toch groentjes te doen eten :-). 

Deze spaghetti met pompoensaus is een heel eenvoudig, toegankelijk gerecht. Ideaal voor wie weinig tijd heeft of zijn eerste stappen waagt in de plantaardige keuken. 

Spaghetti met pompoensaus en crumble

Originele manier om pompoen te verwerken, op een manier die zelfs de moeilijkste etertjes zullen smaken!
4 personen
Voorbereiding: 25 mins
Klaarmaken: 45 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • foodprocessor

INGREDIENTEN

Pasta

  • 350 g spaghetti
  • 900 g pompoen
  • 6 blaadjes salie
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 250 ml sojaroom of kokosmelk, haverroom
  • 1 el olijfolie

Crumble

  • 125 g (oud) brood
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes salie
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook

INSTRUCTIES

  • Doe de sojaroom in een pannetje. Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de melk, samen met de salie, tijm en peperkorrels. Verwarm op een zacht vuur. Als de room bijna kookt, haal je de pan van het vuur. Dek af en laat even trekken terwijl je de rest voorbereidt.
  • Snij de pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten. Strijk de stukken pompoen in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg met de schil naar beneden op een bakplaat en gaar gedurende 45 min in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  • Verkruimel voor de crumble de stukjes brood. Hak tijm, salie en look fijn. Meng alles onder elkaar samen met de olijfolie en spreid uit op een bakplaat. Laat gedurende de laatste 15 min mee garen in de oven, samen met de pompoen. Schep halverwege even om.
  • Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet af en hou 125 ml kookvocht opzij om straks de saus af te werken.
  • Haal pompoen en broodkruim uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de schil van de pompoen en doe het vruchtvlees in de blender. Giet de room door een zeef, maar haal wel de teentjes look eruit. Voeg de room, het kookvocht van de pasta en de look toe aan het pompoenvlees. Kruid stevig met peper en zout. Blend het geheel tot een gladde saus. Proef, en kruid naar smaak bij.
  • Verwarm de pompoensaus samen met de pasta in een grote pan. Verdeel over de borden en werk af met de crumble. Geef er eventueel nog wat extra toppings bij: vegan geraspte kaas, pompoenpitten, verse groene kruiden (bv. peterselie of dragon), ...

Fan van dit gerecht? Dan maken deze receptjes jou zeker ook blij!

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top