Boter

Zowel in de natuurwinkel als in de meeste supermarkten zijn er tegenwoordig plantaardige botersoorten te krijgen, zonder dierlijke ingrediënten. Ook hier geldt dat je best zelf even op zoek gaat naar de boter die bij je past, zowel qua smaak als qua andere overwegingen. Een aspect van (vegan) boter waar ik zelf wat mee struggel is de ‘palmolie’ kwestie. Boter bevat vaak (veel) palmolie en dat wil ik liever vermijden. Waarom? Palmolie is op zich een vegan product. De grote kritiek op palmolie ligt in het feit dat het een van de grootste oorzaken is van ontbossing, vooral in Indonesië en Maleisië, waar enorme stukken oerwoud worden afgebrand om er palmplantages aan te leggen. Niet bepaald duurzaam dus. En ook niet dier- of mensvriendelijk vanuit een breder perspectief. In een ideale wereld kiezen we dus massaal voor plantaardige boter zonder palmolie of voor plantaardige boter met palmolie die op duurzame wijze wordt geproduceerd. Of al dan niet (duurzame) palmolie wordt gebruikt wordt normaal aangegeven op de verpakking. Becel bracht onlangs een 100% plantaardige boter ‘Pure’ op de markt zonder palmolie! 

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top