Gebruik biologische koolrabi, dan hoef je die niet vooraf te schillen. Snijd het onderste harde stukje uit de knol van de koolrabi.
Neem een ruime mengkom. Rasp hierboven de knol fijn.
Doe de fijn geraspte groente in een propere keukenhanddoek en druk plat zodat je zoveel mogelijk vocht eruit perst. Doe het raspsel terug in de mengkom en voeg alle overige ingrediënten toe, met uitzondering van de olijfolie. Kruid flink met nootmuskaat, peper en zout. Als je tijd hebt, laat het mengsel even rusten in de koelkast. Zo bakken de koekjes straks makkelijker. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat extra bloem toe.
Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, enkele hoopjes van het mengsel in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de koekjes in 4 min goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 min. Serveer de koekjes warm, samen met een frisse yoghurtdip bij. Die maak je in een handomdraai door gewoon volgende ingrediënten door elkaar te mengen: 4 el (ongezoete!) sojayoghurt, 1 el komijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 el citroensap, 1/2 teentje knoflook , peper, zout.