Edelgistvlokken

Edelgistvlokken (in het Engels: nutritional yeast) zijn onmisbaar in de plantaardige keuken! Het zijn vlokken van gedroogde bewerkte gist met een hoog gehalte aan B-vitamines (B1, B2, B6 en foliumzuur). Ze hebben een zeer kruidige, hartige ‘umami’ smaak die doet denken aan (parmezaanse) kaas. Verwar edelgist dus zeker niet met gewone gist :-). 

Edelgistvlokken zijn een ideale vervanger voor parmezaanse kaas en om vegan pasta’s, pesto’s en sauzen mee op smaak te brengen. Ook rauw zijn ze lekker, bijvoorbeeld als smaakmaker voor een salade. Je vindt edelgistvlokken in de biowinkel. Als je een gerecht iets toegankelijker wil houden, kan je in veel gevallen de edelgistvlokken vervangen door geraspte parmezaanse kaas (dit wordt aangegeven in het recept). Je gerecht is dan niet meer 100% vegan, maar toch bijna :-).

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top