Rooster de pijnboompitten en amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Hak dadels, vijgen en abrikozen fijn. Hou opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een grote (wok)pan op een middelhoog vuur en roerbak hierin de vegan kipstukjes gedurende 3-4 min. Zet het vuur lager indien nodig om aanbranden te voorkomen. Kruid met het kaneelpoeder, de kurkuma, de garam masala, de ras-el-hanout en peper en zout.
Voeg de fijn gesneden dadels, vijgen, abrikozen en rozijnen toe aan de pan en meng.
Roer de ahornsiroop erdoor, bestrooi met het amandelpoeder en overgiet met de groentebouillon. Laat ongeveer 5 min stoven tot de saus lichtjes indikt.
Schep de bereiding in een schaal en hou warm.
Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Fruit de ananasblokjes in dezelfde (wok)pan tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Voeg erna alles weer samen, werk af met de geroosterde pijnboompitjes en amandelschilfers en dien op samen met couscous of (wilde) rijst.