Go Back
+ servings

Zoet stoofpotje van vegan kipstukjes, dadels en ananas

Heerlijk geurend kruidig stoofpotje boordevol vers & gedroogd fruit. Ideaal voor wie houdt van zoete, Oosterse stoofpotjes!
4 personen
Voorbereiding: 35 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el amandelschilfers
  • 450 g vegan kipstukjes (zie onderaan)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala (zie onderaan)
  • 1 tl ras-el-hanout (zie onderaan)
  • 1/2 verse ananas
  • 12 gedroogde dadels
  • 6 gedroogde vijgen
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 el rozijnen
  • 3-4 el amandelmeel (kan je kant-en-klaar kopen of eenvoudig zelf maken door amandelen heel fijn te maken in de blender)
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • peper & zout
  • olijfolie

INSTRUCTIES

  • Rooster de pijnboompitten en amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Hak dadels, vijgen en abrikozen fijn. Hou opzij.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote (wok)pan op een middelhoog vuur en roerbak hierin de vegan kipstukjes gedurende 3-4 min. Zet het vuur lager indien nodig om aanbranden te voorkomen. Kruid met het kaneelpoeder, de kurkuma, de garam masala, de ras-el-hanout en peper en zout.
  • Voeg de fijn gesneden dadels, vijgen, abrikozen en rozijnen toe aan de pan en meng.
  • Roer de ahornsiroop erdoor, bestrooi met het amandelpoeder en overgiet met de groentebouillon. Laat ongeveer 5 min stoven tot de saus lichtjes indikt.
  • Schep de bereiding in een schaal en hou warm.
  • Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Fruit de ananasblokjes in dezelfde (wok)pan tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
  • Voeg erna alles weer samen, werk af met de geroosterde pijnboompitjes en amandelschilfers en dien op samen met couscous of (wilde) rijst.