Go Back
+ servings

Salade van rode biet, zoete aardappel en linzen

Gezonde en goed vullende maaltijdsalade. Lekker om thuis van te genieten of handig om mee te nemen als lunch on the go.
4 personen
Voorbereiding: 15 mins
Klaarmaken: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

Dressing

  • 1 sjalot
  • 1 tl mosterd
  • 4 el ahornsiroop (zie onderaan)
  • 4 el olijfolie
  • 1 1/2 el witte wijnazijn of balsamico azijn
  • peper & zout

Salade

  • 300 g gedroogde linzen
  • 4 (ongekookte) rode biet
  • 2 wortel
  • 2 zoete aardappel
  • 1 appel
  • 100 g walnoten of andere noten
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje rozijnen of dadels
  • 4 handen babyspinazie of groene sla
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el za'atar kruiden (zie onderaan)
  • 4 el olijfolie

INSTRUCTIES

Dressing

  • Snipper de sjalot zeer fijn. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Kruid af met peper en zout. Hou opzij.

Salade

  • Kook de linzen in ca. 20 min beetgaar. Giet af en hou opzij.
  • Maak een kruidenolie. Hak hiervoor het teentje look fijn. Meng samen met de olijfolie en za'atar kruiden.
  • Was rode biet, wortel en zoete aardappel (je hoeft ze niet te schillen). Snij ze in blokjes van ca. 2 cm. Leg ze op een bakplaat en bestrijk met de kruidenolie. Kruid met zout. Rooster de groenten gaar in 30 min in de oven op 220 °C.
  • Snij de appel in fijne blokjes of reepjes. Hak de walnoten grof.
  • Schik de babyspinazie op een bord en verdeel hierover linzen, gegrilde groente, walnoten, pompoenpitten en rozijnen. Werk af met de dressing.