Snij de aubergines in de lengte in niet al te dunne plakken (+/- 3 mm dikte). Leg ze in een vergiet en bestrooi royaal met zout. Spoel ze na 20 min af met koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek. Leg ze vervolgens op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en bak gaar in de oven op 180 °C gedurende 20-25 min.
Hak intussen het teentje look en de olijven in fijne stukjes. Hak ook de peterselie en kappertjes fijn.
Meng olijfolie, balsamico azijn, look, olijven en peterselie en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Als de aubergine gaar is, haal uit de oven en laat even afkoelen. Doe ze vervolgens in een kom en meng de marinade eronder. Als je tijd hebt, laat gerust 1-2 uur marineren op een koele plaats.
Serveer de aubergines op kampertemperatuur. Werk eventueel af met wat extra peterselie en/of geroosterde pijnboompitjes. Lekker zo bij het aperitief, met een prikkertje, of met crackers of sneetjes (geroosterd) brood erbij.