Gemarineerde aubergine met zwarte olijven, peterselie en kappertjes

Als je houdt van aubergines, dan vind je dit receptje helemaal top: smaakvolle, gemarineerde plakjes aubergine met zwarte olijf, verse peterselie en kappertjes. Deze ingrediênten doen de heerlijke smaak van aubergine helemaal tot zijn recht komen! Leuk is dat dit hapje heel eenvoudig is en ook helemaal op voorhand kan klaargemaakt worden. Meer zelfs, de smaak wordt alleen maar beter als de aubergines even kunnen ‘rusten’. Je serveert de de aubergineplakjes met een prikkertje, crackers of sneetjes geroosterd (look)brood. 

Gemarineerde aubergine met zwarte olijven, peterselie en kappertjes

Eenvoudig & snel te maken hapje dat de heerlijke smaak van aubergines helemaal tot zijn recht doet komen. Maak het gerust een aantal uur of een dag op voorhand. De aubergines worden er alleen maar lekkerder op!
4 personen
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 30 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 2 aubergines
  • 4 el olijfolie + extra om de aubergines mee te bakken
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje zwarte olijven
  • 3 el verse peterselie
  • 1 tl kappertjes
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Snij de aubergines in de lengte in niet al te dunne plakken (+/- 3 mm dikte). Leg ze in een vergiet en bestrooi royaal met zout. Spoel ze na 20 min af met koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek. Leg ze vervolgens op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en bak gaar in de oven op 180 °C gedurende 20-25 min.
  • Hak intussen het teentje look en de olijven in fijne stukjes. Hak ook de peterselie en kappertjes fijn.
  • Meng olijfolie, balsamico azijn, look, olijven en peterselie en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Als de aubergine gaar is, haal uit de oven en laat even afkoelen. Doe ze vervolgens in een kom en meng de marinade eronder. Als je tijd hebt, laat gerust 1-2 uur marineren op een koele plaats.
  • Serveer de aubergines op kampertemperatuur. Werk eventueel af met wat extra peterselie en/of geroosterde pijnboompitjes. Lekker zo bij het aperitief, met een prikkertje, of met crackers of sneetjes (geroosterd) brood erbij.

Nog meer hapjes inspo? Probeer ook deze recepten eens!

Vegan aubergine fritters

YESS, de eerste seizoensaubergines zijn er! Ik ben een hele grote aubergine fan! Wat een heerlijk veelzijdige groente: lekker smeüig in stoofpotjes, krokant gegrild, gerookt,…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top